VRSTE STEKLA

Izolacijsko steklo

Izolacijsko steklo je sestavljeno iz dveh ali več slojev stekla. Izvedba je možna s plinom (uporabimo steklo s premazom Low-E) ali brez. Uporabljamo ga za zasteklitve stanovanjskih in poslovnih objektov. Izolacijsko steklo je zvočno in toplotno izolativno, kar pomeni velike prihranke pri ogrevanju.

Kaljeno steklo

Potrebujete večjo trdnost ali nosilnost? Kaljeno steklo je toplotno obdelano. Zato je bolj trdno, odpornejše na temperaturne spremembe in udarce. Za razliko od klasičnega stekla se ob razbitju zdrobi v drobna zrna.

Peskano steklo

Peskanje je tehnika s katero steklo obogatimo in nanj nanesemo motive. Vaš izbran motiv računalniško prenesemo na posebno folijo in nato speskamo. Peskamo lahko po celotni površini enakomerno, globinsko ali v več niansah, odvisno kakšen efekt želimo doseči.

Lepljeno steklo

Lepljeno steklo je sestavljeno iz dveh ali več plasti kaljenega stekla, ki so spojeni z zaščitno folijo. Ta folija omogoča, da se steklo pri razbitju ne zdrobi, temveč steklo drži skupaj in opravi svojo zaščitno nalogo. Lepljeno steklo lahko prepreči poškodbe ob razbitju in prepreči vlomilcem vstop v prostor.

Taljeno steklo

Taljeno steklo ali fuzija je pojav, ki nastane ko steklo segrejemo na cca. 850 stopinj celzija. Osnova tehnike je polaganje različno obarvanih stekel po slojih, ki se v mehkem stanju spojijo z drugim steklom.

Gravirano steklo

Nekoč so steklarji gravirali ročno, sedaj pa CNC tehnologija omogoča natančno strojno graviranje različnih oblik – ravne, krive oblike in vzorce, ki jih s pomočjo računalnika prenesemo na steklo.